Wil je eens kennismaken met filosofie en ervaren hoe het is om samen te filosoferen? Wil je jezelf en je eigen gedachten op een nieuwe manier leren kennen, kennismaken met nieuwe mensen, of ontdekken wat mensen die je al heel lang kent nu eigenlijk echt denken? Kom dan mee filosoferen in het Arboretum van Kalmthout.

‘De tuin is een plek van intellectuele stimulans omdat hij twee fundamentele filosofische principes verenigt: mensheid en natuur’ schrijft Damon Young in zijn boek Filosoferen in de tuin. We gebruiken zijn boek om te ontdekken hoe schrijvers en denkers zoals onder andere Nietzsche, Georg Orwell, Voltaire en Jane Austen zich door tuinen lieten inspireren. En we gaan zelf nadenken over de vragen waar zij zich mee bezighielden. Vragen die ook in onze tijd nog actueel zijn.

Net als de filosofen in de oudheid zullen we al wandelend door de prachtige tuin van gedachten wisselen over het thema mens en natuur. Prikkelende opdrachten en denkoefeningen zetten ons aan tot nadenken. Zo leren we niet alleen kennismaken met de filosofie, maar ook op een verrassend nieuwe manier met onszelf, onze eigen vooronderstellingen en met elkaar.

Data:

zondag 19 maart, 7 mei en 4 juni 2023

9.30 – 12.00 Arboretum Kalmthout

Inschrijven kan via de website van het Arboretum.