Creatief schrijven

Workshop: Kom op verhaal

De afgelopen periode is voor iedereen veeleisend geweest. Na een tijd waarin niets mocht, gingen ineens weer alle remmen los. Verlang je soms stiekem terug naar de rust die de coronaperiode ook bracht? Had jij je voorgenomen om de coronacrisis als een nieuw begin te zien, maar ben je weer helemaal in de oude ratrace beland?

Dan is het nu tijd om weer op verhaal te komen, letterlijk en figuurlijk. Deze workshop creatief schrijven is bedoeld als een moment van rust, een speelruimte waarin je even je fantasie de vrije loop laat. We dompelen ons onder in een bad van verhalen, humor en verbeeldingskracht, en (her)ontdekken onze eigen creatieve bron.

Het doel van deze workshop is om inspiratie op te doen en te ervaren hoe verhalen ontstaan. Overal ligt een verhaal klaar, iedereen draagt verhalen met zich mee. En in iedereen schuilt een verhalenverteller of een schrijver. Misschien heb je al eens een verhaal geschreven en wil je het eindelijk eens delen met anderen? Loop je rond met een schrijfwens maar lukt het niet om iets op papier te krijgen? Of schrijf je al, maar worstel je om tijd te maken voor je schrijfproject? Loop je vast in je verhaal en heb je geen inspiratie hoe het verder moet?

Kom dan op verhaal tijdens dit inspiratiemoment voor de schrijver in jezelf. In deze workshop leer je verhalen te ontdekken door korte schrijfopdrachten te doen, door fragmenten te lezen, en door met elkaar verhalen uit te wisselen. Deze workshop levert je geen volledig uitgeschreven verhaal op, we gaan ons niet vastbijten in de techniek van het schrijven. Maar we maken wel ruimte voor onze fantasie. We ontdekken nieuwe personages, treden binnen in onze eigen fantasiewereld, in die van andere schrijvers en elkaar. Samen creëren we een moment van vrije verbeelding. Want hoeveel lockdowns we ook nog moeten doorstaan, in onze verbeelding zijn we altijd vrij.

Data: vrijdag 23 september, vrijdag 28 oktober, vrijdag 25 november

Tijd: 9.30 tot 12.30 uur

Locatie: Arboretum, Kalmthout

Niveau: geen ervaring vereist

De workshops zijn afzonderlijk of als reeks te volgen.