Workshop: Kom op verhaal

Heb je altijd al willen schrijven maar weet je niet hoe te beginnen? Of schrijf je al langer maar lukt het niet om er tijd voor te maken of de inspiratie te vinden? Ben je op zoek naar schrijfplezier en wil je graag je verhalen delen met anderen? Kom dan naar het Arboretum en laat je inspireren door filosofe, redacteur en schrijfster Elselien Dijkstra.

We starten elke workshop met een korte uitleg en tips bij het schrijven van korte verhalen, het vinden van inspiratie en wat ervaren schrijvers hierover denken. Daarna gaan we zo snel mogelijk zelf aan de slag, want schrijven leer je vooral door het te doen.

We maken onze schrijfspieren los met schrijfoefeningen, waarbij we ons laten leiden door fragmenten van bekende schrijvers en het toeval. Schrijfplezier en spelen met taal staan voorop. Daarna trekt iedereen met individuele opdrachten de tuin in om op eigen tempo drie essentiële bouwstenen voor een kort verhaal te ontdekken.   

Aan het eind komen we weer bij elkaar en delen we onze ervaringen en ideeën. Iedereen werkt zijn of haar verhaal thuis verder uit. Aansluitend aan de reeks organiseren we een terugkomdag waarop alle deelnemers hun verhalen kunnen delen.

Je kunt je inschrijven voor één workshop of voor de hele reeks. De workshops zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Zie ook:

https://creatiefschrijven.be/cursussen/kom-op-verhaal-in-het-arboretum

https://schrijvenonline.org/activiteiten

Data: zondag 12 maart, zondag 23 april, zondag 14 mei, terugkomdag: zondag 11 juni

Tijd: 9.30 tot 12.30 uur

Locatie: Arboretum, Kalmthout

Niveau: beginners en gevorderden

De workshops zijn afzonderlijk of als reeks te volgen.